Sinyal Lambaları

Sinyal Lambaları

Sinyal lambaları, bağlı bulunduğu elektrik devresinde enerji olup olmadığını veya bir arıza durumunu kullanıcıya üzerindeki ledin yanması ile bildiren görsel bir elektrik ekipmanıdır.


KULLANIM YERLERİ


Elektrik panolarında, elektrik pano kapağına monte edilen ledli sinyal lambaları ve raya monte edilen ray tipi sinyal lambaları olmak üzere 2 tip ledli sinyal lambası bulunur.


Otomasyon sistemlerinde sistemin devreye girip çıkmasını kullanıcıya bildirir. Örneğin bir sulama sistemindeki pompanın devreye girip çıkması, PLC sistemlerinde, bir makinanın çalışıp çalışmama veya arıza bilgisini görsel olarak bildirir.


SİGMA LEDLİ SİNYAL LAMBALARI


Ray tipi ledli sinyal lambası: elektrik panosu içerisinde kullanılır, 35mm DIN rayı üzerine monte edilmeye uygundur.


Pano tipi ledli sinyal lambaları: 22mm çapında, elektrik pano kapağına monte edilmeye uygun üretilen pano tipi ledli sinyal lambaları; kırmızı, sarı, yeşil, mavi, beyaz renk seçeneklerinde 220VAC veya 24V AC-DC çalışma gerilimi ile çalışmaya uygundur.


Yeşil sinyal lambası, devrenin çalıştığını, sarı sinyal lambası devrenin durduğunu, kırmızı sinyal lambası devrede bir arıza olduğunu ve koruma ekipmanlarının devreyi açtığını gösterir.


Sigma ledli sinyal lambaları, voltaj, akım, frekans hatta sıcaklık değerlerini de üstünde gösteren tipler ile uyarı ve durum bilgisi veren standart tiplerin aksine bir ölçü aleti olarak da kullanılabilir.




NEDEN SİGMA LEDLİ SİNYAL LAMBASI KULLANILMALIDIR?


Sigma ledli sinyal lambaları TS EN ve IEC 60947-5-1 standartlarına göre üretilerek, sevk öncesi %100 rutin testleri gerçekleştirilir. Enerji verimliliğinin üst seviyede olduğu led teknolojisi ile üretilen sinyal lambaları ile led teknolojisine bağlı olarak uzun kullanım ömrü de sağlanır.


Ölçüm kolaylığı sağlayan Sigma ledli sinyal lambaları ile elektrik panosundaki voltaj, akım, frekans, sıcaklık değerleri harici bir ölçü aleti kullanmadan görüntülenir. Sinyal lambası üzerinden kolayca ölçülecek değerleri kontrol ederken, elektrik panosunda yer, montaj süresi, elektrik tüketimi ve maliyetlerde tasarruf sağlamış olur.

Diğer Yazılar